05/12/2021
ΓΓΑ | Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 - 19:15

Ο… άριστος Αυγενάκης «άδειασε» την SL2

Έριξε όλη την ευθύνη στο ποδόσφαιρο για τα προβλήματα στη Σούπερ Λίγκα 2 o υφυπουργός Αθλητισμού * Μνημειώδες δελτίο Τύπου εναντίον των συνομιλητών του μετά τη συνάντηση: «Διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν ενδεδειγμένη η έως τώρα διαχείριση από την ποδοσφαιρική οικογένεια των προετοιμασιών διοργάνωσης…»

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Το γεγονός ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με τις αλά καρτ αποφάσεις της έκανε άνω – κάτω όλη την Σούπερ Λίγκα 2 και αποτέλεσε στην πράξη «εργαλειοθήκη», ο Λευτέρης Αυγενάκης το… προσπερνά με προκλητικότητα. Έτσι θεωρώντας τον εαυτό του και τα έργα όλων των δραστηριοτήτων του χαρτοφυλακίου του άριστα, προέβη σε ένα μνημειώδες «άδειασμα» των συνομιλητών του από τη Σούπερ Λίγκα 2, με τους οποίους συναντήθηκε στο υφυπουργείο την Πέμπτη (14/10).

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, πριν καλά καλά προλάβουν να φύγουν οι εκπρόσωποι της SL2 τους έριξε και δημοσίως την ευθύνη για τα προβλήματα της νεοσύστατης κατηγορίας, που ο ίδιος δημιούργησε δια νόμου με τη συγχώνευση – κατάργηση της Football League. Έτσι στο δελτίο Τύπου, που ακολούθησε το ραντεβού τονίζεται ότι:   «Διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν ενδεδειγμένη η έως τώρα διαχείριση από την ποδοσφαιρική οικογένεια των προετοιμασιών διοργάνωσης…»!

Ο Αυγενάκης, όμως, ξέρει τι κάνει και πως να διαχειριστεί τις καταστάσεις, αφού στη Σούπερ Λίγκα 2 ζήτησαν τη βοήθεια του για ΕΡΤ και στοίχημα (κοινώς χρήματα) και άρα τους… χορεύει τώρα κανονικά, ενώ στο φινάλε θα τους υποχρεώσει να του πουν και… ευχαριστώ!

Το δελτίο Τύπου – ενημέρωση από τη ΓΓΑ για τη συνάντηση του υφυπουργού με την αντιπροσωπεία / επιτροπή της SL2 αναλυτικά αναφέρει τα ακόλουθα:

«Για περισσότερες από δύο ώρες και σε κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που αιτήθηκε η Super League 2 με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. 

Τη Λίγκα εκπροσώπησαν οι Λεωνίδας Λεουτσάκος (πρόεδρος), Χαράλαμπος Σταμούλης (α’ αντιπρόεδρος – Απόλλων Πόντου), Αχιλλέας Μπίκας (β’ αντιπρόεδρος – Βέροια), Αλέξης Κούγιας (ΑΕΛ), Χρήστος Πρίτσας (Κηφισιά) και Κώστας Καραπαπάς (Ολυμπιακός Β’).

Συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα κατηγορία, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν ενδεδειγμένη η έως τώρα διαχείριση από την ποδοσφαιρική οικογένεια των προετοιμασιών διοργάνωσης της αναβαθμισμένης SL2 και αναζητήθηκαν συντονισμένα βήματα, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω το πρωτάθλημα σε θεσμικά και οικονομικά ζητήματα, ώστε να εκκινήσει.

Συμφωνήθηκε, μάλιστα, ότι η αναδιάρθρωση/συγχώνευση του περασμένου Ιουνίου, με τα αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας του ν. 4809/2021, είναι η ‘‘χρυσή ευκαιρία’’ για να αναβαθμιστεί το προϊόν, να προκύψει μια απολύτως αξιόπιστη επαγγελματική κατηγορία, αντάξιος προθάλαμος της Super League 1 και οι ΠΑΕ της SL2 δεν θα την αφήσουν να πάει χαμένη.

Τέλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, τους ευχαρίστησε θερμά για την ομόφωνη προχτεσινή απόφασή τους να προχωρήσουν στην αγορά οικίσκων που θα σταλούν στο Ηράκλειο Κρήτης για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων».

Μοιραστείτε το: