15/07/2024
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ | Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 - 13:36

Επίσημα 97 ημέρες πριν ο Ερασιτέχνης ενημερώθηκε για την αποχώρηση Μονεμβασιώτη, όταν ο Βελλής κορόιδευε!

Το a-sports.gr δίνει στη δημοσιότητα για πρώτη φορά την εξώδικη δήλωση της «κυανόλευκης» ΠΑΕ στον Γ.Σ. όταν ακόμα η ομάδα ήταν στη SL2 * Έτσι ξεκίνησε η καταστροφή για να φτάσουν μέσα σε 9 μήνες ρίξουν τους «κυανόλευκους» στα τοπικά της Αθήνας 

Οι καταστροφείς του Απόλλωνα Σμύρνης μέσα σε 9 μήνες έριξαν την ομάδα δύο κατηγορίες για να την εξαφανίσουν και τη φτάσουν στα τοπικά της Αθήνας… Όλο αυτό το διάστημα έχουν ειπωθεί – γραφτεί  πολλά ανακρίβειες από τους «ψευτο-ελευθερωτές», την ανίκανη διοίκηση του Ερασιτέχνη και τον «πατέρα» - ηθικού αυτουργού της εξαφάνισης της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

Το a-sports.gr δίνει στη δημοσιότητα για πρώτη φορά την εξώδικη δήλωση της «κυανόλευκης» ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη όταν ακόμα η ομάδα ήταν στη SL2! Ήταν 27 Απριλίου 2023 όταν με τον πλέον επίσημο, δηλαδή, τρόπο η οικογένεια Μονεμβασιώτη ενημέρωνε ότι αποχωρεί. Κοινώς 97 ημέρες πριν από τις 2 Αυγούστου 2023, όπου εξέπνευσε η προθεσμία για να δηλωθεί η ομάδα στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα 2! Αυτό το έγγραφο αποδεικνύει περίτρανα, λοιπόν, ότι οι ιθύνοντες του Ερασιτέχνη και οι οπαδοί που ήθελαν την αλλαγή ιδιοκτησίας είχαν πάνω από τρεις μήνες στη διάθεση τους για να βρουν το νέο επενδυτή – χρηματοδότη για «το μαγαζί γωνία», όπως θεωρούσαν πάντα τον Απόλλωνα Σμύρνης και έτσι καταρρέουν οι ανυπόστατες δικαιολογίες ότι δεν είχαν χρόνο ή ότι αιφνιδιάστηκαν… 

Λίγες ημέρες πριν από το εξώδικο αυτό, στις 5/4/2023 με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης είχε ήδη κοινοποιήσει δημοσίως την πρόθεση της να φύγει από τα διοικητικά δρώμενα… Από τότε όμως, ο Σταμάτης Βελλής (όπως διαπιστώνεται στην ένθετη φωτογραφία) δεν μπορούσε να… κρατηθεί. Ο Βελλής γράφοντας στο φόρουμ των οπαδών του Απόλλωνα Σμύρνης, εκεί όπου επί χρόνια διαδραμάτιζε ρόλο καθοδηγητή (σε όσα ήθελε να φαίνονται ανοιχτά…) στις 7/4/2023 κορόιδευε και χλεύαζε τον Μονεμβασιώτη υποστηρίζοντας ότι ο τελευταίος δεν πρόκειται να φύγει! 

«Μην ασχολείστε και μη μου… συγχύζεστε, δεν πρόκειται να φύγει ο άνθρωπος. Τώρα γιατί βγάζει τέτοιες ανακοινώσεις ή κάθε λίγο και λιγάκι λέει τέτοια παρόμοια, μόνο ο ψυχολόγος/ψυχίατρος του θα μπορούσε να μας διαφωτίσει», έγραψε ο Βελλής εναντίον του Μονεμβασιώτη (όπως βλέπετε και στην ένθετη φωτογραφία). Και αυτό αποτελεί ακόμα μια απόδειξη ότι ο Σταμάτης Βελλής είναι ο αρχιερέας της καταστροφής, ο «μπαμπάς» και ηθικός αυτουργός της διάλυσης του Απόλλωνα Σμύρνης.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του εξώδικου της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης προς τον Ερασιτέχνη στις 27/4/2023: 

«ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

1    Της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας, με την επωνυμία «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ Π.Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα (Ριζούπολη), Λ. Ηρακλείου αρ. 119 και εκπροσωπείται νόμιμα (ΑΦΜ 997669450 – Αρ. ΓΕΜΗ122079201000).

2    Της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΓΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», που εδρεύει στη Λυκόβρυση Αττικής, οδός Αγίας Παρασκευής αρ. 9 (ΑΦΜ 800583909 – Αρ. ΓΕΜΗ 130737901000) 

ΠΡΟΣ

1    Το Αθλητικό Σωματείο, με την επωνυμία «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ», που εδρεύει στην Αθήνα (Ριζούπολη), Λ. Ηρακλείου αρ. 119 και εκπροσωπείται νόμιμα (ΑΦΜ 090127935).

2      Παναγιώτη Καταβέλο, Πρόεδρο του ως άνω αθλητικού σωματείου, κάτοικο Αθηνών (Ριζούπολη), Λ. Ηρακλείου αρ. 119.

************************

Όπως γνωρίζετε, η β΄ από εμάς απέκτησε το 90% των μετοχών της α΄ από εμάς, το καλοκαίρι του 2014 από τον έως τότε μέτοχο, κ. Σταμάτιο Βελλή. Από την αρχή της απόκτησης των μετοχών από την β΄ από εμάς, τόσο η Διοίκηση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ όσο και η β΄ από εμάς, καταβάλαμε πολύ σημαντική προσπάθεια, πραγματοποιώντας επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων, για την αγωνιστική, λειτουργική και θεσμική αναβάθμιση της ΠΑΕ. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε την διπλή αναβάθμιση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ», που στοίχισε πάνω από 400.000€, τη συντήρηση των λοιπών εγκαταστάσεων του γηπέδου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ» και την οικονομική ενίσχυση του α΄ από εσάς, μέσω χορηγιών. Εύλογα, προσδοκούσαμε ότι θα υπήρχε μεταξύ μας συμπόρευση και συνεννόηση, για το καλό της ομάδας, στην οποία είστε εκ του Νόμου μέτοχοι, με ποσοστό 10% και έχετε εκ του Νόμου ένα μέλος στο Δ.Σ. της ΠΑΕ.

Δυστυχώς, οι προσδοκίες μας διαψεύσθηκαν οικτρά, αφού το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν η 

οικονομική απομύζηση της ΠΑΕ και η μεγιστοποίηση του κέρδους σας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες σε βάρος της ομάδας.

Από την πρώτη σχεδόν στιγμή, αρχίσατε να καταφέρεσθε δημοσίως εναντίον της β΄ από εμάς, του μετόχου της και της οικογένειάς του, κινητοποιήσατε διάφορους οργανωμένους φιλάθλους της επιρροής σας, στους οποίους, μάλιστα, παρείχατε και παρέχετε στέγη για τις έκνομες δραστηριότητές τους μέσα στο γήπεδο της Ριζούπολης, δυσφημήσατε το έργο και την προσπάθειά μας, με αποκορύφωμα την άρνησή σας στην έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου (2022-2023) να παραχωρήσετε στην α΄ από εμάς την αποκλειστική χρήση της φυσικής αγωνιστικής και διοικητικής έδρας, ζητώντας πενταπλάσιο αντάλλαγμα από το ήδη συμφωνημένο και αθετώντας το λόγο σας και την μεταξύ μας προφορική συμφωνία. Και σα να μην έφθανε αυτό, επιδιώξατε και πετύχατε την αποβολή μας από το γήπεδο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ», με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων νομής και δεν σεβαστήκατε ούτε τη δικαστική απόφαση που διέταξε την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα χρήση του από την α΄ από εμάς.

Αναγκάσατε την ομάδα μας να καταστεί ποδοσφαιρικός πρόσφυγας και ουσιαστικά να παίζει εκτός έδρας όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος, εκμηδενίζοντας, εν τη γενέσει της, κάθε προσπάθειά μας για επάνοδο στην Α΄ Εθνική Κατηγορία από την προσεχή αγωνιστική περίοδο 2023-2024, μολονότι η ομάδα μας, με τη στήριξη της μετόχου της, β΄ από εμάς και των χορηγών της είχε το μεγαλύτερο προϋπολογισμό (budget) στην Κατηγορία, με πάνω από 2.000.000€, δηλαδή πετάξατε στο καλάθι των αχρήστωντα χρήματα που επένδυσε η β΄ από εμάς και ακυρώσατε τον ρεαλιστικό και απολύτως εφικτό στόχο της επανόδου στην Α΄ Εθνική Κατηγορία. Προφανώς λησμονείτε ότι η ομάδα μας, υπό την στέγη της β΄ από εμάς, έμεινε στην Α΄ Κατηγορία επί 5 αγωνιστικές περιόδους και έφθασε στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά από δεκάδες χρόνια.

Επί πολλά συνεχόμενα έτη, προτάσσοντας τα συμφέροντά σας και κυρίως τον εγωισμό σας, μας ταλαιπωρήσατε, μας δυσφημήσατε, μας απαξιώσατε και στο τέλος τα καταφέρατε, μας κουράσατε και μας αποδείξατε, έμπρακτα, πως ό,τι και να κάνουμε δεν είχε πλέον νόημα, όταν δεν έχουμε ούτε γήπεδο να παίξουμε!!!

Σας ενημερώνουμε ότι η β΄ από εμάς έχει παραδώσει τις μετοχές της, που αντιπροσωπεύουν το 90% του μετοχικού κεφαλαίου της α΄ από εμάς, στο δικηγορικό γραφείο του διακεκριμένου νομικού κ. Βασιλείου Γκαγκάτση, με τον οποίο και εσείς και κάθε υποψήφιος νέος μέτοχος μπορείτε να επικοινωνείτε και παύει,με τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (προκειμένου να 

διασφαλίσει ότι η β΄ από εμάς δεν θα έχει καμία εκκρεμότητα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου), να έχει οποιαδήποτε ασχολία ή ανάμιξη με τις αγωνιστικές και διοικητικές υποθέσεις τής α΄ από εμάς.

Εσείς που είστε οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την διαρκή καταδίωξη και εξαναγκαστική μας αποχώρηση από την α΄ από εμάς, αναζητήστε και βρείτε άλλο μέτοχο της αρεσκείας σας, που να επενδύσει στην ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ τα δυσθεώρητα ποσά, που εμείς επενδύσαμε και να ενδιαφερθεί, πραγματικά, για την ομάδα και την τύχη της. Να θυμάστε, όμως, ότι η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, επί των ημερών μας, δεν είχε ούτε και έχει καμία οφειλή προς οιονδήποτε, όντας από τις πλέον φερέγγυες ΠΑΕ στο Ελληνικό Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής και η πλέον φερέγγυα, με διαφορά, στο Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας, αποτελώντας υπόδειγμα υγιούς αθλητικού και επιχειρηματικού οργανισμού.

Η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ήδη από σήμερα, αλλά και με τη λήξη του τρέχοντος Πρωταθλήματος, δεν θα έχει απολύτως καμία οφειλή προς οποιονδήποτε, αποτελώντας ιδανική περίπτωση για την απόκτηση των μετοχών της, αφού ο νέος μέτοχος δεν θα έχει καμία ανειλημμένη οικονομική υποχρέωση προς τρίτους. Συνεπώς, η β΄ από εμάς αποχωρεί με τη συνείδησή της καθαρή και περήφανη για τα επιτεύγματά της.

Με τη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου, η ομάδα θα τερματίσει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας, αλλά, λόγω της δόλιας συμπεριφοράς σας,δεν θα ανεβεί στην Α΄ Εθνική Κατηγορία, έχει, όμως όλες τις υγιείς οικονομικές προϋποθέσεις να το πράξει την προσεχή χρονιά, με νέο μέτοχο της επιλογής σας και με τη δική σας ενεργή συμμετοχή.

Η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, με βάση το Νόμο θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή στο προσεχές Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας, αναλόγως των ανακοινώσεων της διοργανώτριας Αρχής.

Σύμφωνα με το άρθρο 111 ν. 2725/1999: «1. Οι Α.Α.Ε. τίθενται σε εκκαθάριση όταν η ομάδα τους, εξαιτίας υποβιβασμού, αναδιάρθρωσης κατηγοριών ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, παύει να έχει δικαίωμα συμμετοχής σε επαγγελματική κατηγορία. Η θέση σε εκκαθάριση επέρχεται αυτοδικαίως, χωρίς να απαιτείται απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Α.Α.Ε., με την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα από τον οποίο συνάγεται ο υποβιβασμός ή από τη λήψη της απόφασης που έχει ως συνέπεια, είτε εξαιτίας αναδιάρθρωσης κατηγοριών είτε για άλλο λόγο, τη στέρηση του δικαιώματος συμμετοχής σε επαγγελματική κατηγορία.

το ιδρυτικό της αθλητικό σωματείο. Αν το ιδρυτικό αθλητικό σωματείο έχει περιέλθει σε αδράνεια ή έχει διαλυθεί, για την επαναλειτουργία του ή την επανασύστασή του, προς το σκοπό της υποκατάστασης από τηδική του ομάδα της ομάδας της υπό εκκαθάριση Α.Α.Ε., απαιτείται απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του που ήταν εγγεγραμμένα κατά το χρόνο περιέλευσης σε αδράνεια ή διάλυσής του, μέσα σε ένα (1) μήνα από τον υποβιβασμό της Α.Α.Ε., με τα ποσοστά απαρτίας και πλειοψηφίας της παρ. 3 του άρθρου 64 του ν. 2725/1999 (Α` 121). Το αθλητικό σωματείο σε καμία περίπτωση δεν αναλαμβάνει τυχόν ενοχικές ή οποιεσδήποτε άλλες οικονομικές υποχρεώσεις της Α.Α.Ε. που τέθηκε σε εκκαθάριση.

Με βάση τα παραπάνω, από το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, είστε εκείνοι, που, κατ’ αποκλειστικότητα, αναλαμβάνετε τις αγωνιστικές και διοικητικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ και πρέπει να μεριμνήσετε για τα αγωνιστικά της θέματα (οικονομικά θέματα δεν υπάρχουν, καθώς η ΠΑΕ είναι ελεύθερη χρεών) και καλείσθε να δηλώσετε συμμετοχή της ΠΑΕ στην Β΄ Εθνική Κατηγορία. Εμείς έχουμε διασφαλίσει, από την αρμόδια Διεύθυνση της ΕΠΟ, αλλά και την ΕΕΑ, την αδειοδότηση συμμετοχής της ΠΑΕ στις διοργανώσεις όλων των επαγγελματικών Κατηγοριών.

Οι επιλογές και οι πράξεις σας θα σας ακολουθούν, για πάντα, στη συνείδηση των αγνών φιλάθλων της ομάδας. 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

  • Σας δηλώνουμε ότι από τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου η β΄ από εμάς παύει να έχει οιαδήποτε ενασχόληση ή ανάμιξη με τις υποθέσεις της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.
  • Σας δηλώνουμε ότι οι μετοχές της β΄ από εμάς βρίσκονται στο δικηγορικό γραφείο του διακεκριμένου νομικού κ. Βασιλείου Γκαγκάτση, με τον οποίο και εσείς και κάθε υποψήφιος νέος μέτοχος μπορείτε να επικοινωνείτε. Η διεύθυνση επικοινωνίας μαζί του είναι 28ης Οκτωβρίου 95 Τ.Κ. 10443 - Αθήνακαι τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι α) 2110131068 και β) 6987480551.
  • Σας καλούμε, από της επομένης της λήξης της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, με μέριμνα και δαπάνες σας να επιμεληθείτε του συνόλου των αγωνιστικών και διοικητικών θεμάτων της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, για την προσεχή αγωνιστική περίοδο 2023-2024.
  • Σας καλούμε, από της λήψης της παρούσας, να ανεύρετε νέο μέτοχο της αρεσκείας σας, για να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της β΄ από εμάς, χωρίς την καταβολή οιουδήποτε ανταλλάγματος.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσασε αυτούς που απευθύνεται, για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το περιεχόμενό της στην έκθεση επιδόσεως.

Αθήνα, 27-4-2023

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος». 

Μοιραστείτε το: