29/03/2024
Europa League | Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 - 23:51

Ευρωπαίος ο Ολυμπιακός και το 2022!

Τεράστια νίκη - πρόκριση για τους πρωταθλητές Ελλάδας στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, πήραν με γκολ του Τικίνιο στο 90’ και στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη Φενερμπαχτσέ (1-0)

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Χτύπησε στο φινάλε και πανηγυρίζει από τώρα για την ευρωπαϊκή του συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ και το 2022! Ο λόγος φυσικά για τον Ολυμπιακό, που μετά την «τριάρα» στην Κωνσταντινούπολη, επικράτησε και στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη Φενερμπαχτσέ με 1-0 το βράδυ της Πέμπτης (25/11) εξασφαλίζοντας το εισιτήριο της επόμενης φάσης της διοργάνωσης!

Μια τεράστια νίκη για τους πρωταθλητές Ελλάδας έναντι της τουρκικής ομάδας, η οποία μάλιστα ήρθε με… ηδονιστικό τρόπο για τον κόσμο τους στο 90’!

Έτσι οι Πειραιώτες με 9 πλέον βαθμούς είναι σίγουρα στη 2η θέση του 4ου ομίλου, έχοντας μάλιστα κάποιες ελπίδες ακόμα και για την πρωτιά μετά το εντός έδρας 2-2 της Άϊντραχτ Φρανκφούρτης (είναι μπροστά με 11 πόντους) με την Αντβέρπ (ουραγός με 2), ενώ οι Τούρκοι έμειναν στους 5 και πάνε στο Κόνφερενς Λιγκ… Κι όλα αυτά, ενώ την τελευταία αγωνιστική τα ματς είναι Αντβέρπ – Ολυμπιακός και Φενερμπαχτσέ - Άϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Πιο επικίνδυνη η Φενέρ στο α’, με προβλήματα στο κέντρο ο Ολυμπιακός…  

Το ματς ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να βγάζει αρχικά διάθεση, αλλά σταδιακά η Φενερμπαχτσέ όχι απλά ισορρόπησε, έγινε και πιο επικίνδυνη! 

Και είναι γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν πιο μεγάλες ευκαιρίες για γκολ από τους «ερυθρόλευκους» στο α’ ημίχρονο με κορυφαίες το δοκάρι από το σουτ του Καχβετσί στο 18’ και το ελάχιστα εκτός εστίας σουτ Μπερίσα δύο λεπτά αργότερα…

Όλα αυτά όμως είχαν το λόγο τους… Ο Ολυμπιακός είχε τρομερά προβλήματα στο κέντρο του, ήταν αποκομμένος με μια μεγάλη τρύπα στη μεσαία γραμμή. Έτσι αδυνατούσε να δημιουργήσει σωστή ανάπτυξη και οι μόνες λύσεις έρχονταν από τα πλάγια. 

Είδε τα θέματα ο Μαρτίνς και η λύτρωση ήρθε στο 90’ 

Ο Πέδρο Μαρτίνς ενίσχυσε την ομάδα εκεί που πονούσε με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου… Έριξε φρεσκάδα στο κέντρο με την παρουσία Λόπες και Μπουχαλάκη, για να γίνει ακόμα πιο ξεκάθαρη η πρόθεση του να πάρουν οι «ερυθρόλευκοι» τη μεσαία γραμμή, με την είσοδο και του Βαλμπουενά.

Προσπάθησε να παίξει πιο ορθόδοξα ο Ολυμπιακός και κέρδισε μάχες, αλλά το ματς στο δεύτερο μισό του είχε ακόμα λιγότερες φάσεις με τη διαφορά ότι πλέον η Φενέρ δεν τον απειλούσε… Έτσι εκεί που όλα έδειχναν Χ, ήρθε η σέντρα του Ρέαμπτσιουκ και ο Τικίνιο (χρυσή αλλαγή) εκμεταλλεύτηκε το μη διώξιμο των αμυντικών των Τούρκων για να γράψει με απευθείας πλασέ στην κίνηση το λυτρωτικό 1-0.

Καλύτερος για τους νικητές αναμφισβήτητα ο Ρέαμπτσιουκ με τρομερό ματς παίζοντας σαν φουλ μπακ από τα αριστερά, καλός και ο Λαλά από την άλλη πλευρά, ενώ για πρώτη ουσιαστικά φορά έδωσε βοήθειες ο Λόπες…

Για τη Φενέρ ξεχώρισε ο Σόσα και ο Γιάντας…

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ισπανός Λαόθ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντέβις και Ντελ Παλομάρ. Διαιτητής VAR ήταν ο επίσης Ισπανός Ερνάντεθ και βοηθός ο συμπατριώτης του Σομπρίνο. Κίτρινες: 38' Μπα, 90' Tικίνιο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Bατσλίκ, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος (25' λ. τρ. Μπα), Εμβιλά, Καμαρά (46' Mπουχαλάκης), Μασούρας (68' Βαλμπουενά), Ονιεκούρου (46' Λόπες), Α. Καμαρά, Ελ Αραμπί (81' Τικίνιο).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Βίτορ Περέιρα): Οζέρ, Οσάγι-Σάμιουελ, Νόβακ (78' Σάλαϊ), Κιμ, Τισεράν, Γιαντάς (90' Γκουμούσκαγια), Σόσα, Ζάιτς (65' Μέγερ), Καχβετσί (65' Πέλκας), Ρόσι (78' Καντιόγλου), Μπερίσα.

 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: