29/03/2024
Πρωτάθλημα | Σάββατο 29 Απριλίου 2023 - 17:11

Λύτρωση με buzzer beater για την Παναχαϊκή

Με γκολ του Λαρέα στο 95', οι Πατρινοί ξεπέρασαν με 1-0 το εμπόδιο του ΠΑΟ Ρουφ * Με παίκτη λιγότερο από το 73' οι φιλοξενούμενοι

Το πήρε στο τέλος… Με νίκη συνέχισε η Παναχαϊκή τις υποχρεώσεις της στη Σούπερ Λίγκα 2 καθώς το Σάββατο (29/4) επικράτησε δύσκολα με 1-0 του ΠΑΟ Ρουφ, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του 2ου (Νοτίου) ομίλου της Σούπερ Λίγκας 2.

Οι «κοκκινόμαυροι» τα βρήκαν… μπαστούνια στην Αγυιά, απέναντι στους αξιόμαχους φιλοξενούμενους, παίρνοντας το τρίποντο χάρη σε ένα γκολ του Λαρέα στην τελευταία φάση κι ενώ έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 73'.

Αυτή ήταν το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο για την Παναχαϊκή, που πλέον με 36 βαθμούς ανέβηκε στην τέταρτη θέση, ενώ ο ΠΑΟ Ρουφ διατηρήθηκε προτελευταίος και φαίνεται πως πολύ δύσκολα θα γλιτώσει τον υποβιβασμό.

Από τα πρώτα λεπτά οι «κοκκινόμαυροι» πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησαν φάσεις αλλά δεν βρήκαν το γκολ. Στο 25' η κεφαλιά του Μπουρλάκη έφυγε λίγο έξω, στο 34' ο Σίλβα αστόχησε σε κενή εστία ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ούτε η προβολή του Μυτίδη βρήκε στόχο.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους όταν ο Φράγκος δεν μπόρεσε με κοντινό σουτ να σκοράρει. Στο 56' η ομάδα του Γιάννη Βογιατζή απάντησε, με το σκαφτό σουτ του Κωνσταντακόπουλου να περνά εκτός εστίας για εκατοστά. Ο Σμπώκος στο 73' άφησε τον ΠΑΟ Ρουφ με 10 παίκτες βλέποντας απευθείας κόκκινη κάρτα και κάπου εκεί οι Πατρινοί πίεσαν για το γκολ της νίκης. Και αφού σπατάλησαν ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο με σημαντικότερες αυτές των με Μπουρλάκη, Καρλίτος, Ζυγκερίδη και Μυτίδη, ο προωθημένος Λαρέα στην τελευταία φάση στο 90+5' νίκησε τον Τόγκα χαρίζοντάς τους τους τρεις βαθμούς.

Διαιτητής ήταν ο Ανδρικόπουλος (Κυκλάδων), με βοηθούς τους Καλλή (Ανατολικής Αττικής) και Γουρνιά (Ανατολικής Αττικής). Τέταρτος ήταν ο Ρούτσης (Κορίνθου).

Κίτρινες: 85' Κωνσταντακόπουλος - 62' Μαρινάκης, 90' Μπαϊράμι, 90+1' Τσόγκας

Κόκκινες: 73' Σμπώκος

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Γιάννης Βογιατζής): Μικές, Τοπάλ (46' Ν. Καρακλάιτς, Λιοφάγος (83' Ζυγκερίδης), Λαρέα, Ρουγκάλας, Σίλβα (46' Κωνσταντακόπουλος), Παπαχρονόπουλος (63' Καρλίτος), Στεργίδης (83' Κοντοχρήστος), Μπουρλάκης, Χαντί, Μυτίδης.

ΠΑΟ ΡΟΥΦ (Γιάννης Γκούμας): Τσόγκας, Σμπώκος, Μκρτσιάν, Δούμας, Βενάρδος (87' Καμί), Γαϊτάνης, Μαρινάκης (72' Τσιάβος), Καλλέργης, Ζούνης (72' Κουκοβίνης), Φράγκος (59' Μπαϊράμι), Κυριαζής (59' Δαλαμήτρας).

Μοιραστείτε το: