19/01/2022
ΑΕΛ | Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 - 13:46

Εξώδικο Κούγια σε SL2 για… παραπλάνηση περί Ηρακλή

«Πρόκειται για την ΠΑΕ Τρίγλια Χαλκιδικής, που παρανόμως χρησιμοποιεί το όνομα του ιστορικού σωματείου της Θεσσαλονίκης», επισημαίνεται * Και κοινοποίηση στην ΕΠΟ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ και ο Αλέξης Κούγιας προσωπικά επιχειρούν να ξεδιαλύνουν το τοπίο αναφορικά με την παρουσία του Ηρακλή στη Σούπερ Λίγκα 2 επισημαίνοντας ότι παρανόμως χρησιμοποιείται, το όνομα, το σήμα και η έδρα της ιστορικής ομάδας της Θεσσαλονίκης, αφού πρόκειται για την Τρίγλια Χαλκιδικής. Έτσι με εξώδικο προς τη διοργανώτρια, αλλά και κοινοποίηση στην ΕΠΟ ζητείται να τηρηθεί η νομιμότητα, αλλά και να μην μεταδίδεται το όνομα «Ηρακλής» από ραδιόφωνα και ΕΡΤ στις μεταδόσεις…

Θα πρέπει να επισημανθεί, πάντως, ότι η Σούπερ Λίγκα 2 ως διοργανώτρια επισήμως ουδέποτε έχει χρησιμοποιήσει την επωνυμία «Ηρακλής» ούτε στο πρόγραμμα, ούτε στη βαθμολογία, ούτε στα γραφικά της, καθώς παντού υπάρχει το Τρίγλια.
Αναλυτικά, η ΑΕΛ υπογραμμίζει τη Δευτέρα (29/11) τα ακόλουθα: 
«Από ΠΑΕ ΑΕΛ νομίμως εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο της κ. Αλέξιο Κούγια.
Προς
Πρόεδρο και Δ.Σ. της SuperLeague 2
Κοινοποίηση: Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
Όπως σας είναι γνωστό λόγω της σκοπίμως κακοποιήσεως από την ΕΠΟ του νόμου Αυγενάκη συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2, στο οποίο συμμετέχουμε και εμείς, η ΠΑΕ Τρίγλια Χαλκιδικής.
Η συγκεκριμένη ΠΑΕ η οποία ουδέποτε αδειοδοτήθηκε για την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Super League 2, παρανόμως χρησιμοποιεί το όνομα του ιστορικού Ηρακλή Θεσσαλονίκης, τα χρώματα του και το σήμα του στην φανέλα και χρησιμοποιεί ως έδρα την ιστορική έδρα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης το Καυτατζόγλειο Στάδιο, κατά παράβαση όλων των κανονισμών της ΕΠΟ και της Super League 2, όλων των κανονισμών της FIFA και της UEFA οι οποίοι ρητώς απαγορεύουν όλη αυτή την παράνομη διαδικασία – παραπλάνηση, εκτός εάν καταβληθούν πρωτίστως όλες οι υποχρεώσεις της διαλυθείσης και τελούσης υπό εκκαθάριση ΠΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης τόσο προς το Ελληνικό Δημόσιο, όσο και σε διάφορους ποδοσφαιριστές, προπονητές και πιστωτές, οι οποίες ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Όπως ορίζουν οι ως άνω κανονισμοί ποδοσφαιρική εταιρεία με την ονομασία ΠΑΕ Ηρακλής έχει δικαίωμα να ιδρύσει μόνο το ερασιτεχνικό σωματείο Ηρακλής και κανείς άλλος.
Ενόψει των ως άνω σας προσκαλούμε όπως άμεσα – σήμερα:
1) Εκδώσετε ανακοίνωση με την οποία να γνωστοποιείται ότι στο πρωτάθλημα της Super League 2 δεν συμμετέχει καμία ΠΑΕ Ηρακλής, αλλά η ΠΑΕ Τρίγλια Χαλκιδικής και
2) Γνωστοποιείστε σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συμπεριλαμβανομένων των ΕΡΤ3 και ΕΡΑ ΣΠΟΡ ότι απαγορεύεται είτε στις τηλεοπτικές, είτε σε ραδιοφωνικές μεταδόσεις να παραπλανούν τους τηλεθεατές και ακροατές με την ψευδή είδηση ότι προβάλλουν και αναμεταδίδουν αγώνες της ΠΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης, ενώ στην πραγματικότητα αναμεταδίδουν αγώνες της ΠΑΕ Τρίγλια Χαλκιδικής.
Άλλως σας δηλούμε ότι αφενός θα προσφύγουμε ενώπιων των πολιτικών δικαστηρίων με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ώστε να πάψει αυτή η σκόπιμη παραπλάνηση και αφετέρου δε να καταγγείλουμε τον οιονδήποτε επιτρέπει αυτή την σκόπιμη παραπλάνηση η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των κανονισμών της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ.
Υ.Γ. Σας καλούμε όπως άμεσα σήμερα δημοσιοποιήσετε στο επίσημο site της Super League 2 την επίσημη ονομασία όλων των ΠΑΕ που συμμετέχουν στον Βόρειο όμιλο της Super League 2.
Λάρισα 29/11/2021                                                                   Για την ΠΑΕ ΑΕΛ
                                                                                               Αλέξιος Κούγιας
                                                                                             Πρόεδρος ΠΑΕ ΑΕΛ».
Μοιραστείτε το: