23/06/2024
Διοικητικά - Δικαστικά | Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 - 17:46

Μπαλτάκος: «Μπορεί και στην Κύπρο ο τελικός Κυπέλλου...»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανέφερε ότι θα κάνει καταγγελίες στην Επιτροπή Δεοντολογίας για όσα έγιναν στη σύσκεψη για τη διαιτησία

Είχε διάθεση για κουβέντες την Τετάρτη (29/3) ο Τάκης Μπαλτάκος, που πέρα από τη δήλωση που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ μίλησε και στο Μetropolis 95,5, όπως το συνηθίζει άλλωστε.

Επανέλαβε ότι για κάθε επίθεση που δέχεται θα κινείται θεσμικά, ανέφερε ότι θα κάνει καταγγελίες στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Ομοσπονδίας για όσα έγιναν στην πρόσφατη σύσκεψη για τη διαιτησία, ενώ για την έδρα του τελικού Κυπέλλου είπε ότι μπορεί το παιχνίδι να διεξαχθεί και στην Κύπρο.

«Η ενημέρωση στους αξιωματούχους της ΟΥΕΦΑ έγινε για όλα τα θέματα. Η αίτηση και η παράκληση για την παρουσία ξένων διαιτητών από την ανώτερη κατηγορία είναι δεδομένη. Αυτά όλα έγιναν. Το βασικότερο είναι πως θα δοθεί βοήθεια από την ΟΥΕΦΑ για ελίτ διαιτητές και για διαιτητές κατηγορίας Α.

Και η μήνυση είναι μία θεσμική κίνηση. Θα σας θυμίσω τι έγινε για την πολυιδιοκτησία του ΠΑΟΚ. Κάθε ημέρα όλα τα Μέσα του Ολυμπιακού έγραφαν εναντίον μου. Και τότε είχα πει πως εγώ θα επιβάλω τον ρυθμό μου. Θυμάστε ποιος κέρδισε στην υπόθεση στο CAS για την πολυιδιοκτησία; Εγώ. Μου έλεγαν, μάλιστα, σε βρίζουν αισχρά, γιατί δεν απαντάς; Τους απαντούσα, εγώ θα κερδίσω, θεσμικά και νόμιμα και με τον δικό μου ρυθμό.

Η μήνυση δεν είναι μόνο αυτή ως μέσο αντίδρασης. Υπάρχει και το ποινικό σκέλος. Υπάρχουν καταγγελίες που μπορούν να γίνουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Ακόμη και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΦΙΦΑ που είναι απείρως πιο δυνατή σε σύγκριση με την αντίστοιχη Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Υπάρχει περίπτωση να το αφήσω να περάσει έτσι αυτό που έγινε; Όχι φυσικά. Θα γίνει όμως με τους δικούς μου ρυθμούς.

Επίσης, πρέπει να αναφέρω τα εξής, είχα ενημερώσει τους παράγοντες των ομάδων που ήταν παρόντες στην σύσκεψη πως η βιντεοσκόπηση που κάνουμε είναι κανονική. Δεν είναι όμως νόμιμο το υλικό του βίντεο που κυκλοφόρησε σε Μέσα και αναφέρομαι στο βίντεο διάρκειας λίγων δευτερολέπτων. Αυτό είναι κακούργημα. Και το γεγονός ότι το διέδωσε στα social media αποτελεί από μόνο του δεύτερο κακούργημα. Επομένως, όποιος βιντεοσκόπησε για λίγα δευτερόλεπτα μέσα στην αίθουσα, χωρίς να ενημερώσει, θα διωχθεί για διπλό κακούργημα.

Θα το δούμε ποιος τράβηξε το βίντεο από το συνολικό βίντεο διάρκειας τεσσάρων ωρών που έχουμε στην διάθεσή μας. Όλη η αίθουσα βιντεοσκοπείται. Δεν ξέρω ποιος είναι. Γιατί δεν πρόλαβα να το δω. Πάντως όποιος και αν το έκανε και το πέρασε σε Μέσα ενημέρωσης, αυτό από μόνο του είναι διπλό κακούργημα. Από αύριο θα ξεκινήσω τη διαδικασία.

Ο τελικός Κυπέλλου θα γίνει ή στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ή στο εξωτερικό. Αν δεν συμφωνήσει ο Μπέος ως τότε μέχρι να αποφασίσουμε, τότε η μοναδική λύση για την Ελλάδα είναι το ΟΑΚΑ. Για την Αθήνα και το ΟΑΚΑ όμως θα πρέπει να συμφωνήσει ο ΠΑΟΚ. Αλλιώς, εάν δεν συμφωνήσει, υπάρχει η λύση της Κύπρου.

Είναι πιο εφικτή η λύση της Κύπρου από τις επιλογές που έχουμε από το εξωτερικό. Υπάρχει βεβαίως και η λύση του γηπέδου της Κρίσταλ Πάλας, όμως θεωρώ πως η Κύπρος είναι πιο συμβατή. Ακόμη δεν μπορώ να απαντήσω οριστικά. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Μπέος», είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Μοιραστείτε το: