15/07/2024
ΚΑΛΛΙΘΕΑ | Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 - 19:04

Η πρόταση της Καλλιθέας για την αναδιάρθρωση

Το πλάνο του Τεντ Φιλιππάκου και των συνεργατών του για τις δύο επαγγελματικές κατηγορίες

Την ώρα που μένει απλώς η τελική συζήτηση για να περάσει το νέο φορμάτ της Σούπερ Λίγκας 1, στο οποίο θα έχουμε μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας το 1-4, 5-8 και 9-14, η Καλλιθέα κατέθεσε τη δική της πρόταση.

Αυτή περιλαμβάνει όχι μόνο την πρώτη κατηγορία, αλλά και τη Σούπερ Λίγκα 2. Στόχος η αναδιάρθρωση και η αύξηση των ομάδων της Σούπερ Λίγκας 1, όπως αναφέρει ο Τεντ Φιλιππάκος στην επιστολή που υπογράφει.

Αναλυτικά: «Πρόταση της Athens Kallithea FC για Super League και Super League 2

Υπόψιν του νέου Προέδρου της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος Super League κ. Μαρινάκη, τον οποίον συγχαίρουμε για την εκλογή του, μαζί με όλες τις ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, η Athens Kallithea FC καταθέτει πρόταση για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος Super League, καθώς και του πρωταθλήματος Super League 2.

Τα βασικά σημεία της πρότασής μας είναι τα εξής:

– Από τη σεζόν 2025/26, αύξηση συμμετοχής των ομάδων στο πρωτάθλημα της Super League σε 16, με τρεις ομάδες να υποβιβάζονται και τρεις να ανεβαίνουν ανά σεζόν

– Από τη σεζόν 2024/25, playoffs πρωταθλήματος Super League για τις θέσεις 1-4 και playoffs για τις θέσεις 5-8 για ευρωπαϊκό εισιτήριο

– Από τη σεζόν 2024/25, διεξαγωγή πρωταθλήματος Super League 2 σε έναν ενιαίο όμιλο και ένα νέο σύστημα διεξαγωγής των playoffs που είναι εν μέρει βασισμένο σε εκείνο της ιταλικής Serie B και έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιήσει την ανταγωνιστικότητα και το ενδιαφέρον και να ελαχιστοποιήσει τη διαφθορά.

Τα 10 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα – Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Τουρκία και Τσεχική Δημοκρατία – έχουν όλα τουλάχιστον 16 συλλόγους. Αν η Ελλάδα φιλοδοξεί να επιστρέψει στα 10 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ταυτόχρονα να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της εθνικής ομάδας, η κορυφαία κατηγορία μας πρέπει να αυξήσει τη συμμετοχή ομάδων σε 16.

Αυξάνοντας τις ομάδες που συμμετέχουν σε 16, το πρωτάθλημα θα δημιουργήσει (1) ένα πιο ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον, (2) ένα πιο ισχυρό προϊόν για τους οπαδούς, τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τους χορηγούς με μεγαλύτερο εθνικό ενδιαφέρον, και (3) μια πιο διευρυμένη δεξαμενή ταλέντων και περιβάλλον για την ανάπτυξη των Ελλήνων παικτών.

Όσον αφορά το επενδυτικό περιβάλλον, μάς έχουν προσεγγίσει αρκετές φορές ελληνικοί σύλλογοι, τόσο από τη Super League 1 όσο και από τη Super League 2, για να φέρουμε ξένους επενδυτές τα τελευταία δύο χρόνια, και αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να είναι εφικτό υπό τις κατάλληλες συνθήκες, αλλά όχι με το σημερινό μέγεθος του πρωταθλήματος ή το σημερινό σύστημα ανόδου και υποβιβασμού.

Επιπλέον, όσον αφορά τη Super League 2, έχει υποτιμηθεί ο βαθμός στον οποίο η ανταγωνιστική και οικονομική αδυναμία της Super League 2 έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανταγωνιστική και οικονομική ισχύ της Super League 1. Η πρότασή μας θα ανανεώσει το κίνητρο για τους συλλόγους της Super League 2 να επενδύσουν, να αναπτύξουν παίκτες και να είναι ανταγωνιστικοί και θα οδηγήσει σε ένα προϊόν υψηλότερης ποιότητας με μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους φιλάθλους, τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τους χορηγούς.

Τεντ Φιλιππάκος».

Μοιραστείτε το: