Μοναδική εξαίρεση το 2022 * Το a-sports.gr σας θυμίζει όλες τις χρονιές και το 2/2 των Κρητικών
Την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ και να κάνει… Χριστούγεννα στο ρετιρέ έχει η ΑΕΚ η οποία υποδέχεται την Κυριακή (21/12, 21:00) τον ΟΦΗ για τη 15η αγωνιστική.
Η απρόσμενη ισοπαλία (1-1) του Ολυμπιακού με την Κηφισιά το Σάββατο (20/12) έχει φέρει τους «κιτρινόμαυρους» στο -2 από την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πράγμα που σημαίνει ότι η ΑΕΚ με νίκη θα περάσει πρώτη και θα κάνει αλλαγή χρόνου εκεί.
Στην ΑΕΚ πιστεύουν φυσικά στη νίκη και δεν θα μπορούσε να είναι και αλλιώς όντας η πλέον φορμαρισμένη ομάδα και με νωπές ακόμα τις δάφνες της μεγαλειώδους ανατροπής με την Κραϊόβα και την πρόκριση στους «16» του Κόνφερενς Λιγκ.
Γενικά η Ένωση δεν τα πάει καλά στο τελευταίο ματς του έτους έχοντας δυσμενή παράδοση από το 2015 έως σήμερα, αλλά όχι στο απόλυτο. Βασικά, η νίκη ήρθε μία μόλις φορά το 2022 όταν και είχε επικρατήσει του Βόλου στο Πανθεσσαλικό με 0-4. Τις υπόλοιπες εννιά φορές μετρά 7 ισοπαλίες και 2 ήττες.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ΑΕΚ:
2015 ΑΕΚ - Λεβαδειακός 1-2
2016 ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
2017 ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης 0-0
2018 ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-0
2019 Λαμία - ΑΕΚ 0-0
2020 ΑΕΚ - Βόλος 2-2
2021 ΑΕΚ - ΟΦΗ 1-2
2022 Βόλος - ΑΕΚ 0-4
2023 Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 2-2
2024 ΑΕΚ - Λεβαδειακός 1-1
Πάντως κόντρα στον ΟΦΗ πλην του αγώνα της σεζόν 2021-2022 τα… είπε και το 2000 πάλι στο τελευταίο ματς του εν λόγω έτους έχοντας φέρει ισοπαλία. Άρα μετρά ισοπαλία και ήττα, μήπως ήρθε η ώρα της νίκης; Ή μήπως θα τριτώσει το καλό για τους Ομιλίτες.
Το a-sports.gr σας θυμίζει αυτές τις δύο φορές…
Αρχικά, τη σεζόν 2000-2001 ήταν ένα ματς στο «Θ. Βαρδινογιάννης» το οποίο τελείωσε 3-3 με μεγάλη… χαμένη την ΑΕΚ. Και αυτό διότι ο ΟΦΗ δεν ήταν σε καθόλου καλή κατάσταση, ήταν ουραγός στο πρωτάθλημα και με τον Άρη Βασιλείου στον πάγκο του, τον επί χρόνια βοηθό του Έγκεν Γκέραρντ ο οποίος είχε αποχωρήσει από τους Κρητικούς.
Ο ΟΦΗ έψαχνε τα πατήματά του και μάλιστα εκείνη τη χρονιά χρειάστηκε να επικρατήσει με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα σε μπαράζ στη Ρόδο για να παραμείνει στην Α’ Εθνική. Και όμως εκείνο το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου 2000 στο Ηράκλειο παρουσιάστηκε ψυχωμένος απέναντι στην ΑΕΚ, προηγήθηκε 2-0 και 3-1, όμως οι «κιτρινόμαυροι» έσωσαν τον βαθμό, αλλά και πάλι έμειναν 9 βαθμούς μακριά από την κορυφή.
Η έτερη συνάντησή τους ήταν στις 20 Δεκεμβρίου 2021 (ΦΩΤΟ) με την ΑΕΚ να υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον ΟΦΗ στην τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση στην Καλογρέζα μιας και η Ένωση την επόμενη χρονιά πήγε και πάλι στο… σπίτι της στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Πάλι η ΑΕΚ βρισκόταν μακριά από την κορυφή και ήταν 8 πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό και φυσικά ο στόχος ήταν η νίκη. Όμως ο ΟΦΗ… πλήγωσε την Ένωση και με το 1-2 με το οποίο επικράτησε έριξε τους «κιτρινόμαυρους» σε ατέρμονη εσωστρέφεια χάνοντας στο φινάλε ακόμα και την έξοδο στην Ευρώπη.
Τώρα πότε ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκε η ΑΕΚ τα Χριστούγεννα στην κορυφή; Ήταν το 2017 όπου παρά το 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης έκλεισε το έτος 1η με 31 βαθμούς, έναντι 30 του Ατρόμητου, ενώ για το αμέσως προηγούμενο θα πρέπει να πάμε στο 2001 και την εποχή Φερνάντο Σάντος με την ΑΕΚ να κάνει αλλαγή χρόνου στους 27 βαθμούς, έναντι 22 του Ολυμπιακού.

