Η Ένωση υπέταξε με το ευρύ 0-4 τον Πανσερραϊκό και είναι πάντα ψηλά * Σκόραρε δύο φορές ο Βάργκα * Τρία γκολ από το 89' και μετά που τα «λιοντάρια» έμειναν με 10
Εμφατικό πέρασμα από τις Σέρρες έκανε το απόγευμα της Κυριακής (8/2) η ΑΕΚ που επιβλήθηκε με 0-4 του Πανσερραϊκού για την 20ή αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.
Οι «κιτρινόμαυροι» ζορίστηκαν στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο δεύτερο γύρισαν τον διακόπτη και, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ, κατέκτησαν το τρίποντο.
Ο Βάργκα σκόραρε δύο φορές, άλλο ένα τέρμα σημείωσε με πέναλτι ο Μαρίν ενώ δίχτυα βρήκε και ο Γκρούγιτς για την Ένωση που ανέβηκε μόνη στην πρώτη θέση με 48 βαθμούς και τώρα περιμένει «δώρα» στα ντέρμπι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού.
Οι ουραγοί Σερραίοι στον αντίποδα, περιορίστικαν σε παθητικό ρόλο σε όλο το ματς προβάλοντας αντίσταση μόνο στο πρώτο 45λεπτο.
Η ΑΕΚ από το ξεκίνημα είχε την αποκλειστική κατοχή της μπάλας ψάχνοντας να βρει διαδρόμους προς την περιοχή των γηπεδούχων, που έπαιζαν φουλ αμυντικά. Μάλιστα, αν και κέρδισε αρκετά κόρνερ δεν κατάφερε να τα αξιοποιήσει. Πάντως, η Ένωση είχε κάποιες καλές στιγμές με πρώτη στο 23' όταν ο Μουκουντί δεν κατάφερε να εκτελέσει από κοντά υπό την πίεση του Μασκανάκη, με τον Καμερουνέζο στόπερ να ζητά πέναλτι, η μπάλα πήρε ύψος και ο Ελίασον με κεφαλιά την έστειλε πάνω στον Τσομπανίδη. Στο 32' η κεφαλιά ήταν άστοχη, όπως και ένα σουτ του φορ της ΑΕΚ ένα λεπτό μετά, αλλά και η κεφαλιά του Βάργκα στο 41'.
Στο δεύτερο μέρος, ο «Δικέφαλος» μπήκε πιεστικά και στο 55' άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Βάργκα έπειτα από γλυκειά σέντρα του Μαρίν σε εκτέλεση φάουλ. Στο 62' ο Κοϊτά εκτέλεσε με δύναμη αλλά ο Τσομπανίδης απέκρουσε εντυπωσιακά, με τον Μαυριτανό άσο να απειλεί ξανά στο 74' σουτάροντας άουτ. Ο Κοϊτά ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 88' κερδίζοντας πέναλτι, που υποδείχθηκε μέσω VAR, για μαρκάρισμα από τον Φέλτες που αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Ο Μαρίν ευστόχησε από την άσπρη βούλα γράφοντας το 2-0, για να ακολουθήσουν άλλα δύο γκολ από πλευράς φιλοξενούμενων στο 90+1' με κεφαλιά του Γκρούγιτς, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, και στο 90+5' πάλι με τον Βάργκα.
Εξαιρετικός ο Βάργκα με τα δύο τέρματα που σημείωσε, ωστόσο ο Κοϊτά ήταν ο πολυτιμότερος των νικητών καθώς έκανε το τέλειο ματς όντας μέσα σε όλες τις φάσεις τους. Από εκεί και πέρα, σπουδαία δουλειά έκανε στο κέντρο και ο Μαρίν. Από πλευράς Πανσερραϊκού, ο Ομεονγκά ήταν ο μόνος που διασώθηκε.
Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας) Βοηθοί: Κορώνας (Πειραιά), Στεφανής (Καρδίτσας) VAR: Φωτιάς (Πέλλας) AVAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδων) 4ος: Μόσχου (Λασιθίου).
Κίτρινες: 27', 88' Φέλτες, 61' Κάλινιν, 80' Μπεν Σαλάμ - 29' Πενράις, 52' Πινέδα, 64' Μαρίν
Κόκκινη: 88' Φέλτες
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ζεράρ Σαραγόσα): Τσομπανίδης, Φέλτες, Γκελασβίλι (69' λ.τρ. Καρέλης), Κάλινιν, Λύρατζης, Τσαούσης, Ομεονγκά, Δοϊρανλής (86' Σοφιανός), Μασκανάκης (64' Μπεν Σαλάμ), Ριέρα (64' Μπιλέ), Τεϊσέιρα.
ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσια, Ρότα, Πενράις (46' Πήλιος), Βίντα, Μουκουντί, Μαρίν, Πινέδα (54' Μάνταλος), Ελίασον (70' Ζοάο Μάριο), Κοϊτά (90+1' Γκρούγιτς), Ζίνι (70' Γκατσίνοβιτς), Βάργκα.

