18/03/2026
ΑΕΚ | Τετάρτη 18 Μαρτίου 2026 - 16:28

Νίκολιτς: «Να μπούμε σαν να είμαστε… 0-0»

Σοβαρότητα και συγκέντρωση ζήτησε από τους παίκτες του ο προπονητής της ΑΕΚ * Στόχος η νίκη και στη ρεβάνς σύμφωνα με τον Κοϊτά

Τυπική διαδικασία είναι για την ΑΕΚ η ρεβάνς με την Τσέλιε την Πέμπτη (19/3, 19:45) στον επαναληπτικό της φάσης των «16» του Κόνφερενς Λιγκ μετά το 0-4 της Ένωσης στη Σλοβενία.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ήδη… προκριθεί στα προημιτελικά και περιμένουν τον νικητή από το Ράγιο Βαγιεκάνο - Σάμσουνσπορ (3-1 υπέρ των Ισπανών το πρώτο ματς στην Τουρκία), όμως ο προπονητής της Ένωσης, Μάρκο Νίκολιτς επ ουδενί δεν ασπάζεται το ότι η ΑΕΚ βρίσκεται στους «8».

Κάτι που ανέφερε την Τετάρτη (18/3) στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς καθώς δήλωσε πως θα πρέπει οι παίκτες του να μπούνε με την πρέπουσα σοβαρότητα στον αγωνιστικό χώρο να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι σαν να έχει πάει 0-0 το πρώτο παιχνίδι.

Παράλληλα μίλησε και για τον κόσμο που θα δώσει ξανά βροντερό παρών, ρωτήθηκε και για το δίλημμα πρωτάθλημα ή τελικό Κόνφερενς ξεκαθάρισε πως ναι μεν υπάρχουν όνειρα, αλλά κοιτάει μόνο το ματς με την Τσέλιε, ενώ εμφανίστηκε περήφανος για τις οκτώ ευρωπαϊκές νίκες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σέρβου τεχνικού:

«Θα είναι ακόμα μια μεγάλη ανταγωνιστική αναμέτρηση, δεν είναι φιλικό, έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα αλλά δεν έχουμε προκριθεί, είναι δεδομένο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, να δείξουμε σεβασμό, να παίξουμε στο μάξιμουμ δυνατοτήτων, σαν να είμαστε στο 0-0 ή σαν να έχουμε χάσει και να πιέσουμε, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, θέλουμε να προκριθούμε. Ελπίζω να είναι γεμάτο το γήπεδο, είναι μήνυμα στους φιλάθλους, οι παίκτες χρειάζονται την ενέργειά τους, αυτό δίνει κίνητρο κι έμπνευση, αναμένω γεμάτες κερκίδες και να σπρώξουν από το πρώτο λεπτό την ομάδα και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το αν θα παίξει ρόλο το ότι είναι παίκτες στο όριο καρτών για την ενδεκάδα: «Η απάντηση είναι απλή, η δική μου φιλοσοφία αφορά την επόμενη αναμέτρηση, είμαι προπονητής 25 χρόνια και ξέρω ότι όταν κάνεις τέτοιους υπολογισμούς, το ποδόσφαιρο θα σε τιμωρήσει. Αύριο θα κατεβάσουμε την καλύτερη ενδεκάδα, δεν με αφορούν οι κάρτες, αυτό που με ενδιαφέρει είναι το επόμενο ματς, δεν έχουμε πάρει την πρόκριση, θέλουμε να περάσουμε στα προημιτελικά, μετά να σκεφτούμε την Κηφισιά. Δεν έχουμε το μυαλό μας στο μέλλον και στα επόμενα βήματα, έχω δει τελευταία φήμες και συζητήσεις, δεν είναι το δικό μου στυλ, σέβομαι τον αντίπαλο, το παιχνίδι, την ομάδα και τους φιλάθλους. Θα κατεβάσουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα για να κερδίσουμε».

Για το δίλημμα πρωτάθλημα ή ευρωπαϊκό τελικό: «Κι αυτό το έχω δει, για τη Λειψία, σε πρώτη φάση με επαγγελματισμό να τελειώσουμε τη δουλειά αύριο. Φυσικά έχουμε όνειρα κι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε όνειρα, δεν υπάρχει διαφορά, είμαστε σε αυτή τη διοργάνωση και ξέρω τι σημαίνει μια επιτυχία. Επικεντρωνόμαστε στον επαναληπτικό με την Τσέλιε και μετά στο πρωτάθλημα. Το πως θα τελειώσουμε φέτος θα κρίνει και τι θα αντιμετωπίσουμε τη νέα χρονιά. Αυτό θα έχει αντίκτυπο για πιθανή επιτυχία του χρόνου, αυτή είναι η δική μου διπλωματική απάντηση».

Για τη συνεργασία Γιόβιτς - Βάργκα: «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο δίδυμο, ουδείς εκ των δυο δεν ήταν στην ομάδα το καλοκαίρι, ήρθε πρώτα ο Λούκα και προσθέσαμε ποιότητα με τον Μπαρνάμπας, πολλοί εξεπλάγησαν με αυτή την επιλογή αλλά έχει βάλει 150 γκολ τα τελευταία τρία χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι απολύτως συμβατοί μεταξύ τους, μπορούν να συνυπάρξουν, έχουν πολύ καλή σχέση και το βλέπετε στους αγώνες, πως πανηγυρίζουν, το απολαμβάνουν, είμαι πολύ χαρούμενος που έχω αυτό το δίδυμο».

Για τις οκτώ ευρωπαϊκές νίκες: «Με κάνει περήφανο αυτό το γεγονός αλλά πεινώ για περισσότερα, νομίζω θα συνεχίσουμε να παίζουμε μετά την αυριανή βραδιά και θα έχουμε κι άλλες ωραίες βραδιές. Αφήνουμε κάποια πράγματα από το παρελθόν αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω τα ματς με Άντερλεχτ, Φιορεντίνα, Σαμσουνσπόρ. Τα πιο δυνατά και ισχυρά συναισθήματα ήταν μετά τη νίκη στην Τουρκία».

Εκ μέρους των παικτών μίλησε ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά με τον Σενεγαλέζο φορ να στέκεται και αυτός στη νοοτροπία των συμπαικτών του (ότι ακόμα δεν έχει προκριθεί η ΑΕΚ), ενώ τόνισε πως στόχος των «κιτρινόμαυρων» είναι η νίκη και στη ρεβάνς.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Κοϊτά:

Για τις φιλοδοξίες και τα όνειρα μετά τη νίκη στο Τσέλιε: «Να κερδίζουμε την κάθε αναμέτρηση, να βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Θέλουμε να μπούμε και να κερδίσουμε το αυριανό ματς, δεν έχει κριθεί η πρόκριση. Πρέπει να παίξουμε σαν να ξεκινάμε από το 0-0. Βλέπουμε το κάθε ματς χωριστά, τελικός στόχος η νίκη».

Για το αν θεωρεί ο ίδιος πως έχει κάνει μια πολύ παραγωγική χρόνια στην Ευρώπη: «Ναι, θεωρώ ότι αυτό δεν αφορά μόνο την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα. Προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα και να δίνω το 100%. Θα είναι μια ιδιαίτερη βραδιά αύριο, πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε και να παίζουμε καλά».

Μοιραστείτε το: